top of page

Galaxy Note9 - S-pen , Kapacitet baterije i Duo-Punjač

Činjenica je da će S-Pen olovka koji će se nalaziti u sledećem Galaxy Note modelu biti pametnija od prethodne verzije a to potvrdjuje i informacija da će ovog puta olovka biti opremljena Bluetooth tehnologijom. Zahvaljujući procurelim informacijama o GalaxyTab s4 modelu i vrednim developerima sa XDA foruma koji su uspeli da preispitaju kompletan kod aplikacije AirCommand, znamo većinu funkcija i trikova koji će biti mogući uz novu S-Pen olovku.

Note 9 S-Pen će zasigurno imati bateriju iako je još uvek njen kapacitet nepoznat. Neke od funkcija koje su nam trenutno poznate su sledeće:

  • Kontrolisanje muzike preko S-pen olovke - Ovim putem će verovatno biti moguće kontrolisati jačinu zvuka i preskakanje pesama, nešto slično dugmićima na slušalicama.

  • Kontrolisanje kamere preko S-pen olovke - Vrlo korisno rešenje ukoliko želite da slikate dok vam telefon nije u ruci.

  • Otklučavanje telefona S-Pen olovkom Iako nije detaljno objašnjena ova funkcija, vrlo je verovatno da će telefon moći da se zaključa/otključa korišćenjem samo olovke

  • Otvaranje aplikacija i podesavanje prečica u apliakcijama preko dugmeta na S-pen olovci Dugme na S-pen olovci biće moguće podesiti da otvara bilo koju aplikaciju na telefonu kao i prečica u pojedinim aplikacijama.Dobar primer je opcija SAVE u Microsoft Word aplikaciji.

 

Procureli dokument od Brazilske regulativne službe potvrdio je da će kapacitet baterije na Note 9 modelu biti 4.000mAh što je povećeenj od 21% u odnosu na prošlogodišnji Note 8 model.

 

Poslednja glasina o Note 9 modelu kaže nam da će sledeća verzija Samsung bežičnog punjača nositi ime "Samsung Wireless Charger Duo". A glavna novina ovog punjača biće mogućnost brzog punjenja do dva uredjaja istovremeno. Osim ove informacije ništa drugo nije poznato o punjaču a spekuliše se da će se punjač prodavati kao dodatak uz Note 9 model. Ako su glasine tačne Note 9 i Smasung smart sat koji pokreće Tizen operativni sistem bi trebali da budu predstavljeni istog dana.

  Svidja vam se sajt? Donirajte i pomozite da sajt bude još bolji i bogatiji za čitaoce.   

PayPal ButtonPayPal Button

ITDOKTOR © 2017       Proudly created by Uros Andjelkovic

bottom of page