top of page

Xiaomi Mi Mix 2s

Xiaomi je jedna od kompanija koja je manje pozanata iako je jedna od najuspešnijih u prodaji mobilnih telefona u svetu. Iako je do skoro Xiaomi bio isključivo za Azijsko tržšte, od nedavno njihovi uredjaju sve su više prisutni na policama u celoj Evropi uključujući i nas.

Naslednik prošlogodišnjeg jako uspešnog Mi Mix modela stiže nam 27. Marta, a u daljem tekstu videćemo šta nas sve očekuje.

Dizajn

Xiaomi je dobro poznat po revolucionarnom dizajnu a od sledećeg modela se ne očekuje ništa manje.Iako su se proteklih nedelja pojavljivale fotografije na kojima Mi MIX s2 ima ekran bez ivica, sa prednjom kamerom u gornjem desnom uglu, nove slike sa sajta GizmoChina pokazuju nam da će kamera ipak biti u donjem delu ekrana.

Na slikama i renderima se ne vidi senzor otiska prsta , pa je vrlo verovatno da će telefon posedovati senzor otiska ispod ekrana ili otključavanje licem kao kod iPhone X i Samsung S9 modela. Ekran bi trebao da bude 5,99 inch-a sa odnosom ekrana 18:9.Očekuje se da kućište uredjaja bude izradjeno od stakla i metala kao i kod ostalih flagship uredjaja, a takodje se očekuje i podrška za bežično punjenje.

Specifikacije

Nije teško pretpostaviti da će najnoviji telefon on Xiaomi-a imati i najjače komponente, pa se očekuje da će telefon posedovati najnoviji chipset kompanije Qualcomm - Snapdragon 845, 8GB RAM kao i 256GB skladišnog prostora. Procurele informacije sa Antutu benchmark test-a pokazuju impresivni rezultat od 273,741 poena, poredjenja radi Galaxy note 8 ima rezulat od 167,946 dok iPhone X ima rezultat od 222,462 poena. Kapacitet baterije trebao bi da bude 3400mAH i očekuje se da bi uz gore pomenute komponente ova baterija lako izdržala jedan ceo dan.

Kamera

Xiaomi se polako pridružuje konkurenciji sa ugradnjom veštačke inteligencije u svoje uredjaje pa se očekuje da će Mi Mix S2 biti jedan od uredjaja čija će kamera biti "pojačana" nekim od funkcija veštačke inteligencije. Očekuju se neke vrlo atraktivne AI i AR funkcije, a s'obzirom da je Google pre nekoliko dana objavio da je njihov software za kameru sada Open-Source očekuje se da će Xioami ugrabiti ovu priliku i implementirati neke od Google-ovi funkcija poput portrait mode-a. Tačne specifikacije kamere nisu poznate ali se očekuje sistem od dve kamere od po 12mpx.

Telefon će zvanično biti predstavljen 27, Marta u Kini, dok podatak o prodaji u drugim delovima sveta još uvek nije poznat.

  Svidja vam se sajt? Donirajte i pomozite da sajt bude još bolji i bogatiji za čitaoce.   

PayPal ButtonPayPal Button

ITDOKTOR © 2017       Proudly created by Uros Andjelkovic

bottom of page