top of page

MWC2018: Samsung Galaxy S9!

Samsung je konačno na MWC-u (Mobile World Congres) u svom Unpacked dogadjaju predstavio svoje nove perjanice Galaxy S9 i Galaxy S9+.

Galaxy s9 and s9+  source: Google Images

Samsung se ovog puta odlučio da posluša svoje korisnike proslogodišnjeg modela i ispravi sve ono što se korisnicima nije svidelo.Iako dizajnerski ne otstupaju previše od prošlogodišnjih modela, donose veliki broj novih funkcija kao i poboljšanu kameru. U daljem tekstu pričaćemo o svih promenama i funkcijama koje nam donose novi Galaxy S modeli.

Nova redizajnirana kamera

Samsung nekako uvek uspe da prevazidje sam sebe, posle odlične kamere na s8 i s8 plus modelima, na novom s9 modelu Samsung je otišao korak dalje sa mehaničkim sistemom za promenu otvora blende.A o tome ćemo malo više kasnije.

Super Slow-mo

Samsung je na ovom polju napravio veliki skok u odnosu na konkurenciju i svoj prošlogodisnji model, pa sada ova kamera ima mogućnost snimanja video zapisa u super usporenom snimku od ćak 960 FPS (Frames per second - sličica u sekundi). Takodje kamera poseduje detekciju pokreta pa će kamera moći da prepozna kada se u kadru nešto pomera i automatski krenuti da snima. Nakon snimanja usporenog snimka moguće je promeniti pozadinski zvuk sa nekim od ponudjenih zvukova kao i onih koje već imate u vašem telefonu.

Mehanički sistem za promenu otvora blende

Dobro ostveljnje je naravno najbitnija stvar za kvalitetne fotografije.Kamere su do sada imala fiksni otvor blende pa u uslovima slabijeg osvetljenja nisu mogle da se prilagode pa su fotografije često ispadale mutne ili pune snega.Samsung je napravio fenomenalan korak i napravio sistem gde se otvor blende mehanički povećava i smanjuje, nešto slično kao zenica ljudskog oka. Novi varijabillni sistem blende može se menjati izmedju f/1.5 i f/2.4. Otvor blende se automatski ili manuelno menja u odnosu na količinu svetla.

Bixby inteligentna kamera

Samsung je u svoju kameru integrisao i svog AI asistenta Bixby koja kameri omogućava da u realnom vremenu prepoznaje ono što se ispred nje nalazi. Korisnici ovom opcijom biće u mogućnosti da svojom kamerom prevode tekstove u realnom vremenu kao i da preračunavaju različite valute.A kameru je moguće koristiti pri dobijanju nutriotivnih informacija hrane poput voća i povrća.

Animirani emotikoni i poboljšana sigurnost otključavanja licem

Implementiranjem inteligentnog senzora u kameru Samsung je svojim novim modelima omogućio nove funkcije kao i povećao sigurnost već postojećih.Nova funkcija animiranih emotikona pretvara vaše lice u realnom vremenu u animiranu sliku ili emotikon, nešto izmedju Bimoji aplikacije i Animoji funkcije na Apple uredjajima. Samsung je takodje poboljšao sistem otključavanja licem pa je sada ova funkcija sigurnija i još preciznija nego na prošlogodišnjem modelu.

Redizajnirana multimedijalna zabava

Stereo zvučnici

Mobilni telefoni se već odavno mnogo više korisne u multimedijane svrhe mnogo više nego telefonske.Uravo iz ovog razloga Samsung je na novim modelima znatno unapredio zvuk napravivši nove stereo zvučnike u partnerstvu sa kompanijom AKG.Zvukovi su čisti i jasni a takodje podržavaju Dolby Atmos sa efektom od 360 stepeni.

Skladišni prostor do 400GB

Samsung je prethodnih godina postavljao standarde, a taj trend nastavio je i ove godine omogućujući proširivanje skladišnog prostora do čak 400GB MicroSD karticom.

Minorne ali značajne dizajnerske promene

Iako je dizajnom novi modeli ne odstupaju previše od predhodnih s8 modela tu je jedna ipak jako značajna promena.To je promena položaja senzora za otisak prsta. Pa se sada senzor nalazi na mnogo pristupačnijem mestu ispod kamere. Takodje u ponudi se nalaze i nove boje, ukupno 4. Crna, lila ljubičasta, plava i siva.

Specifikacije

Cena i datum početka prodaje

Cena uredjaja iznosiće 900 eura za s9 model, odnosno 950 za model s9+ a uredjaji će se naći u prodaji sredinom Marta.Uredjaj je kod nas moguće rezervisati i pre zvaničnog puštanja telefona u prodaju a to možete uraditi kod nekoliko samsung partnera od kojih su najpoznatiji MTS, Telenor, Gigatron i PositiveLine.

  Svidja vam se sajt? Donirajte i pomozite da sajt bude još bolji i bogatiji za čitaoce.   

PayPal ButtonPayPal Button

ITDOKTOR © 2017       Proudly created by Uros Andjelkovic

bottom of page