top of page

Kako proveriti "zdravlje" baterije na iPhone-u

Degradacija litijumskih baterija je normalna stvar, a ona zavisi od više faktora.Na degradaciju baterije direktno utiče broj ciklusa punjenja i pražnjenja baterije, kao i intenzitet korišćenja telefon-a,odnosno koliko brzo potrošite baterije od 100% do sledećeg punjenja.

Nakon afere u kojoj je Apple namerno usporavao telefone čije su baterije degradirale kako bi povćao radni vek baterije (više o tome OVDE) većina korisnika želela je da sazna da li je njihova baterija degradirala i da li je njihov uredjaj pogodjen ovim usporavanjem.

Iako postoji puno aplikacija koje pokazuju veliki broj informacija o bateriji i potrošnji iste, jako je mali broj onih koji pokazuju kapacitet baterije.U daljem tekstu pricacemo o jednoj ovakvoj aplikaciji, koja je vrlo jednostavna i što je za naše tržište najbitnije besplatna.

Reč je o aplikaciji Battery life doctor, čiji je kreator Wei Zhe ( Link ). Ispod možete videti kratko uputsvo kako da proverite stanje baterije.Ovim načinom zasnaćete da li je vaša baterija degradirala i da li je potrebno zameniti je novom.

1. Kliknite na gore naveden link ili jednostavno ukucajte na App store-u Baterry life Doctor.

2. Nakon instalacije i pokretanja aplikacije potrebno je izabrati "baterry raw data" odnosno kliknuti na details kao što je prikazano na slici ispod.

3.Na ovoj stranici dobićete trenutno informacije o bateriji. A nama bitna informacija je "design capacity" ondnosno koliko je trenutni kapacitet u odnosu na maksimalni kapacitet baterije.

  Svidja vam se sajt? Donirajte i pomozite da sajt bude još bolji i bogatiji za čitaoce.   

PayPal ButtonPayPal Button

ITDOKTOR © 2017       Proudly created by Uros Andjelkovic

bottom of page