top of page

Kako ubaciti subtitle (prevod) za film na telefonu ili tablet-u (Android)

Susreo sam se bezbroj puta sa ovim pitanjem: "Kako da ubacim prevod i gledam film na telefonu?" i "da li je to moguće?"Da moguće je i krajnje je jednostvano.U daljem tekstu objasniću kako da ovo uradite na dva načina.

Prvi način je uz pomoć računara, dok je drugi način direkno sa telefona ili tablet-a bez korišćenja računara.

 

Prvi način (Ovaj način takodje možete iskoristiti ukoliko film želite da gledate na TV-u preko USB flash-a)

Kao što sam gore pomenuo, prvi način je korišćenjem račurara.Dakle ukoliko na računaru imate film a nemate prevod , potrebno je da prvo skinete prevod (subtittle) pa zajedno prebacite u telefon, postupak je sledeći:

(Ukoliko već imate skinut prevod preskočite korake 1 i 2)

1. Skinite i instalirajte aplikaciju BS player (LINK ZA DOWNLOAD OVDE - klikom na download free)

2. Željeni film pustite preko BS player-a, a player će vas odma na početku upitati da li želite da ubacite prevod, po default-u biće prikazani samo titlovi na engleskom jeziku, a ostale jezike možete ubaciti kao što je prikazano na video snimku ispod.

3. Kada je prevod skinut, sledeća i jako bitna stavka je premeštanje fajla i promena imena. Da bi prevod funkcionisao na telefonu neophodno je da imena fajlova za film i prevod budu identična i da se nalaze u istom folderu kao što je prikazano na video snimku ispod.

4. Nakon ovoga film i prevod jednostavno prebacite u vaš telefon (ili na USB flash-u u slučaju da gledate na TV-u) i pustite preko vašeg omiljenog player-a i prevod će automatski biti učitan.

 

Drugi način

Ukoliko nemate mogućnost da ovo uradite preko računara ili film već imate u telefonu, prevod je takodje moguće direktno ubaciti takodje preko BS player-a, a postupak je sledeći.

1. Skinite aplikaciju BS player za Android (LINK ZA DOWLOAD)

2. Pokrenite željeni film preko BS player-a i pratite uputstva iz video snimka ispod kako bi dodali željene jezike za prevod.

  Svidja vam se sajt? Donirajte i pomozite da sajt bude još bolji i bogatiji za čitaoce.   

PayPal ButtonPayPal Button

ITDOKTOR © 2017       Proudly created by Uros Andjelkovic

bottom of page