top of page

Prvi telefon sa senzorom otiska prsta ispod ekrana

Vеć duže vreme vrti se ista priča kako će Apple ili Samsung prvi ubaciti senzor otiska prsta ispod ekrana. I dok su priče samo ostajale priče i svaki naredni model dolazio bez ove funkcije, neko je to uradio umesto njih. Reč je o Kineskoj kompaniji Vivo, odnosno brand-u kompanije koja stoji iza Oppo-a i sada već svima poznatog OnePlus brand-a. Naime Vivo je predstavio svoj X20 Plus UD model, iako je ime telefona bespotrebno dugačko i čudno, to ne umanjuje njegovu najveću prednost a reč je naravno od senzoru otiska ispod ekrana.

Telefon je rezultat saradnje izmedju dve kompanije, Vivo i Američke kompanije za senzore Synaptics.Telefon je predstavljen ovog meseca na CES-u a štand Vivo kompanije jako brzo postao jedan od najposećenijih na sajmu.

Vivo x20 Plus je i pored ovog senzora odličan uredjaj, a odlikuje ga 6.43" OLED ekran sa rezolucijom od 2160 x 1080 pixel-a i odnosom ekrana 18:9. Na poledjini se nalaze dve kamere od po 12mpx, a ispod haube Qualcomm Snapdragon 660 procesor i baterija kapaciteta 3905mAh.

Jedina "mana" telefona je što je za sada dostupan samo u Kini, ali ne sumnjam da će u budućem periodu naći svoj put i na ostalim tržištima.

bottom of page