top of page

Kako zaključati google Chrome browser

Jedna od mojih omiljenih funkcija Google Chrome-a jeste ta što je moguće zaključati kompletan browser sa Google nalogom.Prednosti ovoga su višestruke,pa ukoliko vaš računar koristi više osoba, na ovaj način možete zaštiti vaša Chrome podešavanja, izgled kao i istoriju pretraživanja. Takodje je moguće dodati i više naloga ukoliko druga osoba baš želi da koristi Chrome. U sledećim koracima opisaću vam detaljno kako da ovo sami učinite.

Prvi korak

Prva stvar koja vam je potrebna jeste Google acocunt, svaka E-mail je adresa koja se završava sa @gmail.com je ujedno i Google account, siguran sam da većina vas poseduje isti, a ukoliko to nije slučaj Google account možete napraviti OVDE. Nakon toga ulogujte se sa svojim nalogom u Chrome browser

Drugi korak

Kliknite na "Tri tačkice" odnostno "utility" u gornjem desnom uglu kao što je prikazano na slici ispod, i u padajućem meniju izaberite Settings.

Treći korak

Kliknite na "Manage other people" kao što je prikazano na slici ispod.

Četvrti korak

Kliknite na "ADD PERSON".

Peti korak

Izaberite ime i slićicu i obavezno označite polje "Supervise this person to control..." i u padajućem meniju izberite vaš glavni nalog.

I to bi bilo to, sledeći put kada zatvorite Chrome browser kliknite na svoje ime u gornjem desnom uglu i izaberite "Exit and childlock" i nakon sledećeg pokretanja Chrome Browser-a bićete upitani da se ulogujete na vaš glavni account ili da izaberete "gost" account koji ste prethodno napravili.

bottom of page