top of page

CES2018: Huawei VR2, najudobnije VR naočare

Huawei je startovao na CES-u sa jednom lošom vešću, naime jedna od vodećih Američkih telekomunikacionih kompanija AT&T je najavila da se na njihovim prodajnim mestima neće naći modeli mate10 i mate10 PRO.No to im nimalo nije poremetilo planove, pa su štandovi Huawei kompanije bili puniji nego ikad.A medju mnogim proizvodima našao se i novi VirtualReality headset, jednostavno nazvan Huawei VR2.

Huawei VR2

U odnusu na originalni VR headset koji je bio namenjen samo telefonima, novi VR2 je samostalna jedinica koja ulazi u trku sa Oculus Rift-om i HTC Vive-om.Najzanimljivija stvar je da se Huawei odlučio da omogući podršku za više uredjaja, pa Huawei VR2 naočare možete koristiti i na PC-u i na telefonu i na tabletu a povezuju se preko USB-C ulaza.

Što se tiče tehničkih karakteristika, Huawei VR2 odlikuje 3k ekran, rezolucije 1600x1440 po ekranu. A refresh rate oba ekrana je 90Hz što će pružiti veoma glatko iskustvo. Uz headset ide i kontroler koji ima prilično standardne dugmiće, pa pored dugmića za kontrolu jačine zvuka tu su i home dugme, dugme za nazad i dugme za podvrdu na donjoj strani kontrolera.

Huawei je uložio mnogo truda u dizajn i materijal ovog headset-a pa je ovaj uredjaj odmah dobio simpatije onih koji su imali prilike da probaju, a prvi komentar je bio da su to najudobnije VR naočare koje su ikad probali.

Cena uredjaja još uvek nije poznata, ali će se ovaj proizvod vrlo brzo naći na tržištu pa ćemo tada saznati i njegovu i cenu.

bottom of page