top of page

CES2018: Razer project LINDA

Nekako je već postalo očekivano da Razer predstavi neku novu cool tehnologiju na CES-u. pa ni ove godine nisu napravili izuzetak. Kompanija je pokazala njihov najnoviji projekat po imenu LINDA, dodatak koji pretvara Razer telefon u kompletno funkcionalan laptop.

Iaklo je ovakvih pokušaja pretvaranja telefona u laptop bilo i ranije (Motorola Atrix), Razer je ovog puta to uradio na svoj jednistven i rekao bih bolji način.

Što se tiče izgleda i dizajna, "Project Linda" je manje više izmenjena verizija Razer Blade Stealth laptopa. Glavna razlika je mesto za trackpad, odnosno na tom mestu je otvor u koji se stavlja Razer telefon, a ekran telefona je zapravo trackpad.Manje razlike su izostatak dugmeta za pokretanja koje je već  na telefonu a takodje zbog položaja zvučnika na telefonu koji su svakako odlični nije bilo potrebe da se dodaju drugi, pa su oni takodje izuzetak u odnosu na Blade Stealth.

Pokretanje je prilično jednostavno pa je dovoljno da se telefon samo ubaci u ležište i pritisne power dugme. Ceo računar pokreće telefon, a kućište ima dodatni skališni prostor od 200GB i dodatnu bateriju pa će se telefon konstatno puniti dok se koristi kao laptop.

Što se tiče kompatibilnosti ona zavisi od slučaja, u slučaju da se odlučite na "screen mirroring" ali u widescreen-u  sve aplikacije koje su funkcionisale na telefonu, funkcionisaće i na Lindi. Medjutim postoji i drugi "Desktop" mod, sličan onom kod Samsung DEX-a. Interesantan dodatak je da ukoliko se odlučite da priključite miš i tastaturu, telefon možete koristiti kao dodatni ekran.

Kada će i da li će ovaj uredjaj ugledati svetlost dana ostaje da vidimo. Ali je projekat svakako jako interesantan.

bottom of page