top of page

Kako da jabuka zasvetli?

Jedna od najvećih zamerki Apple-u od strane fanova jeste što logo jabuke na Macbook računarima više nema pozadinsko osvetljenje. Iako problem najverovanije nije sa tehničke strane Apple se ipak odlučio za "glossy" varijantu na svim svojim uredjajima.

iPhone logo, pozadinsko osvetljenje.

Ali ukoliko bi želeli da vaša jabuka svetli postoji rešenje. Naime David Cogen, osnivač i vlasnik blog-a i YouTube kanala "TheUnlockr" ima rešenje.Na njegovom shop-u (LINK) možete naći spremna pakovanja sa LED sijalicom i potrebnim alatom za ugradnju po ceni od 30$ dolara. Pakovanja su dostupna za iPhone 6, 6s, 7 i 7 plus. Na kojem principu ovo funkcioniše?

LED sijalica koja dolazi u pakovanju vezuje se direkno za ekran, tako da logo neće biti osvetljen konstantno već samo kada je ekran uključen.Ono što je bitno jeste da ovo ne utiče na potrošnju baterije i ukoliko niste zadovoljni jednostavno možete vratiti svoj originalni Apple logo.

 

Mane i rizici

Kod izvodjenja ovakvih poduhvata postoje naravno i rizici. Ukoliko nikad do sada niste pokušavali ništa slično, najbolje bi bilo da da pakovanje odnesete kod najbližeg servisera i zamolite da ga to uradi umesto vas. Pritom treba da znate da gubite garanciju nakon ovog poduhvata i ukoliko je u pitanju model 7 i 7 plus vaš telefon više neće biti vodootporan. Ali zadržaće otvornost na prskanje i minimalnu količinu tečnosti.

 

U Video snimku ispod možete pogledati kompletan tutorijal za ugradnju.

bottom of page