top of page

Samsung Galaxy S9 - Nove glasine i renderi

Biži se nova godina a sa njom nam dolazi i CES, najveci medjunarodni sajam potrošačke elektronike.Glasine nam stižu iz Samsung-a, a one kažu da će Samsung iskoristiti ovaj dogadjaj da nam prikaže "teaser" za naredni model iz Galaxy serije, naravno reč je o modelu S9.

Novi CAD renderi koji su procureli daće nam uvid kako bi ovaj model mogao da izgleda.A prema ovim renderima, S9 izgleda jako slično prošlogodisnjem modelu S8, osim jedne ključne promene, a to je promena pozicije senzora za otisak prsta.Umesto da senzor bude pored kamere, ovog puta nalaziće se ispod kamere.Samsung se verovatno odlučio na ovaj potez nakon neverovatnog broja kritika od strane korisnika S8 modela zbog njegovog položaja tik pored kamere.

Na renderima se takodje vidi Bixby dugme kao i da je 3.5mm ulaz sa slušalice i dalje prisutan, biće interesantno ako se Samsung odluči da i dalje zadrži 3,5mm ulaz, budući da su se ostale velike kompanije odučile da potpuno izbace ovaj ulaz i prednost daju Bluetooth tehnologiji.

Sto se specifikacija tiče, najverovatnije je da nas očekuje novi Qualcomm Snapdragon 845 SoC, a kako glasine kažu telefon će doću u dve varijante, S8 sa 4GB RAM i model S8+ koji bi trebao da imao malo veći ekran i bateriju kao i 6GB RAM.Glasine kažu da bi manji model trebao da ima jednu kameru, dok bi veći s8+ trebao da ima dve kamere identične onoj kod Note 8 modela.

Glasine najavljuju da FaceID odnosno tehnologija koju koristi Apple za otključavanje telefona neće biti na S9 modelu, umesto toga Samsung se odlučio da poveća rezoluciju prednje kamere sa 2mp na 3mp, a ovo povećanje od 50% trebalo bi da doprinese bržem otključavanju telefona pogledom, odnosno Iris skenerom.

Koliko su ove glasine tačne, ostaje da vidimo u narednih nekoliko meseci kada Samsung bude oficijalno predstavio Galaxy S9 model.U medjuvremenu u galeriji ispod možete pogledati najnovije rendere.

bottom of page