top of page

iPhone X Android kopija od 300$?

Verovatno vam ime Leagoo nije poznato, ukoliko je upravo to slučaj, to je mala Kineska kompanija koja proizvodi telefone.Ukoliko ste ranije imali susret sa kopijama telefona nekih poznatih brendova velike šanse su da je taj telefon napravila upravo kompanija Leagoo.

Nema izuzetka ni sa njihovim najnovijim modelom, odnosno modelom Leagoo s9. Naime sa ovim modelom pozajmili su dizajn najnovijeg iPhone X modela kompanije Apple.Prema rečima kompanije Leagoo, s9 ima manje ivice oko ekrana nego iPhone X a čak i neke dodatne funkcije koje iPhone X nema, po znatno nižoj ceni.(Mileći verovatno na senzor otiska koji se nalazi na poledjini).

Ispod haube modela Leagoo s9 nalazi se MediaTek p40 procesor, koji je u rangu sa Snapdragon 670 chip-om srednje kategorije kompanije Qualcomm.Telefon takodje ima 6GB RAM i skladišnu memoriju od 128GB.Ekran je AMOLED dijagonale 5.85" inch-a, a na poledjini telefona nalaze se vertikalno postavljene dve kamere od 16MP kao i senzor otiska prstiju.

Završna izrada izgleda prilično kvalitetno, s'obzirom da su u pitanu slični materijali kao i kod iPhone X modela, odnosno aluminijumski okvir sa staklom napred i pozadi. Telefon još uvek nije u prodaji, pa iz tog razloga nema detaljnijih informacija. Ali sa ovim informacijama koje trenutno postoje i ceni koja će biti nešto ispod 300$ telefon izgleda prilično obećavajuće.Ipak kada uzmemo u obzir da je telefon malo više od mrtvog broja na papiru, ostaje da vidimo kako će se telefon pokazati kada bude ugledao svetlost dana.

bottom of page