top of page

Samsung-ov novi premium telefon na preklop.

Samsung je u saradnji sa China Telecom kompanijom predstavio W2018, "high-end" mobilni telefon na preklop. Uredjaj je predstavljen u znak 25 godišnjice Samsungovog pristustva na kineskom tržištu a ujedno i desetogodišnjici W serije.

Samsung W2018 je novi premijum uredjaj, koji je za sada namenjen samo Kineskom tržištu, a koliko je premijum govori i njegova cena koja će biti oko 2000$.W2018 je prvi Samsungov telefon na preklop koji poseduje Bixby, odnosno Samsungovog AI digitalnog asistenta.A ovaj dogadjaj krunisali su i informacijom da Bixby sada u potpunosti podržava i Kineski jezik

Telefon posduje dva 4.2" AMOLED ekrana sa rezolucijom od 1920x1080 piksela.Ispod haube nalazi se Snapdragon 835 procesor sa 6GB RAM dok će skladišne opcije biti u varijantama od 64GB i 256GB.

Interesanta činjenica kod ovog modela je da poseduje bolju kameru od najnovijeg modela is S serije odnosno Galaxy S8 modela.Naime W2018 poseduje 12MP seznzor sa otvorom blende od f/1.5 i kao takva postavlja rekord kada je u pitanju količina svetlosti koju senzor može da primi.Na prednjoj strani nalazi se 5MP kamera sa f/1.9 otvorom blende.

Baterija telefona je kapaciteta 2.300mAh a telefon koristi Type-C ulaz, koji polako postaje standard na mobilnim telefonima.

W2018 se trenutno nudi u Crnoj boji, ali postoji takodje i "LIMITED EDITION" verzija koja je kombinacija zlatne i srebrne boje.

bottom of page