top of page

Prvi pogled na novi Surface book

Od kompanije Microsoft stiže nam novi surface book, sa više snage i sada u dve veličine 13 i 15 incha.Osim novih komponenti nekih posebnih iznenadjenja nema.Microsoft je sa novim surface book-ovima prešao na Intel procesore osme generacije i novim grafičkim karticama kompanije Nvidia. Manji surface od 13 inch-a u startnoj verziji dolazi sa Intel i5-7300U Dual-Core procesorom, 8GB RAM i grafickom karticom Nvidia GeForce 1050 sa 2GB, dok veci surface od 15 inch-a dolazi sa i7-8650U Quad-Core procesorom, 8GB RAM i grafickom karticom GTX 1060 sa 6GB.Biće naravno dostupne i druge kombinacije, a početne cene kretaće se od 1,499$ za manji, odnosno 2,499$ za veći surface book.

Podsetiću vas da surface book nije baš lagan, i teži je od većine konkurentnih lap top-ova, ali je sa druge strane brži,jači i takodje skuplji od konkurencije.Pa se uglavnom oni zahtevniji korisnici odlučuju za surface book, zbog njegove snage za zahtevije stvari kao sto su VR ili Video Edit-ovanje.

Osim prelaska na nove komponente Microsoft je izmenio još par stvari koje se odnese na hladjenje i termalne mogućnosti uredjaja, pa je sistem za hladjanje potpuno izmenjen. Pa su sada ventilatori na modelu od 13 incha samo u podnožju Surface-a, dok su na modelu od 15 incha ventilatori na oba dela kao i kod prošlog modela.Microsoft je konačno ubacio i USB-C port , pa se sada pored USB-A , SDcard i Surface konektora, nalazi i USB-C kod oba modela.

Microsoft trvdi da ce oba modela imati radni vek baterije od 17h, što je impresivno ako uzmemo u obzir da glavni konkurent surface book-a , MacBook Pro ima vek baterije nešto veći od 10h. Ali videćemo kako će se to odraziti na tržištu i da li će novi uredjaj ubediti korisnike Apple proizvoda da se pri sledećoj kupovini odluče za Surface Book.

U svakom slučaju,dva impresivna Windows uredjaja koja poseduju sve ono sto bi se i očekivalo od premijum laptop-a kao što je Surface book: Prelep display, odlična tastatura i trackpad i naranvo premijum dizajn.

bottom of page