top of page

Novi google smart uredjaji

Google PIXEL dogadjaj je doneo sve ono sto se i ocekivalo ali sa par iznenadjenja. Naime pored PIxel 2 i Pixel 2 XL uredjajima (Sve o pixel 2 i pixel 2 XL procitajte OVDE) google prestavio i jos nekoliko uredjaja, rec je o novoj kameri "google Clips" , novi kucni uredjaji "Home mini" i "Home Max", novi laptop "pixelbook" kao i novu verziju "google daydream" uredjaja za virtualnu realnost. U daljem tekstu opisacemo informacije o svim uredjajima predstavljenim na jucerasnjem dogadjaju.

Google CLIPS

Google nas je iznenadio sa novom kamerom koja koristi vestacku inteligenciju da zabelezi trenutke koje sami ne bih nikako uspeli. Kamera automatski belezi kratke snimke kada se nesto desava.Ono sto je interesantno kratke snimke mozete pogledati na bilo kom uredjaju iz google porodice. Nova google clips kamera ima bateriju sa koja traje oko 3 sata uzastopnog slikanja. Ima 12mp senzor i ugao slikanja od 130 stepeni. Kamera je kapaciteta 8 gb.

Google home mini i max

Sledeca novina iz google-a smart linije je google home mini i google home max. Google home mini uredjaj dolazi u tri boje: sivoj, crvenoj i crnoj. Vrlo je mali i prekriven vrlo prijatnim na dodir materijalom.Novi google home uredjaj je kompatibilan sa vise od 1000 smart uredjaja. Tako da cete moci da kazete "ok google, good night" i uredjaj ce automatski ugasiti svetla, ukljucuti alarm na satu i podsetiti vas na sutrasnje sastanke iz google kalendara. Cena google home mini uredjaja je 49$ i bice dostupan 19 oktobra kod vecine provajdera u Americi.Po prvi put smart uredjaji ove vrsto prvi put ce biti dostupni u Japanu.Za korisnike koji se odluce da kupe PIXEL 2 ili PIXEL 2 XL do 19 oktobra dobice ovaj uredjaj na poklon.

Google je takodje predstavio i veceg brata iz linije google home, po imenu google home MAX. Jedina razlika izmedju dva uredjaja su zvucnici za koje google tvrdi da su 20 puta jaci nego kod obicnog google home uredjaja. Dolazi u crnoj i beloj boji i cena ce mu iznositi 399$ kada bude bio dostupan za kupovinu u Decembru. Takodje korisnici koji se odluce za google home MAX dobice i godinu dana besplanog servisa YouTube Red.

Google Pixelbook

Jos jedan novi uredjaj je Google Pixelbook. Novi Google-ov chromebook poseduje 12.3 inch-ni ekran osetljiv na dodir i prvi je laptop sa integrisanim Google Asistentom. Ima tastaturu mekanu na dodir i pozadinsko osvetljenje.Kako Google tvrdi baterija bi trebalo da traje minimum 10 sati. Uz laptop je moguce i dokupiti olovku "Pixelbook Pen" cija je cena 99$ i koja je napravljena u saradnji sa kompanijom Wacon poznatom po proizvodnji tableta. Ekran nije moguce odbojiti od tastature kao kod Microsoft surface laptop-a ali je chromebook moguce sklopiti i koristiti kao tablet.

Tacne specifikacije za sada nisu poznate ali je poznato da ce chromebook biti u dve varijane i da ce za slabiji cena biti 999$ a za jacu varijantu 1.649$ koju bi trebao da pokrece novi i7 procesor uz 16GB RAM i 512GB brze NVMe memorije.

Google Daydream

Tu je i nova verzija Google-ovih naocara za virtualu realnost. Dostupna je u sivoj,crnoj i pink boji. Kompatibilne su sa sledecim modelima mobilnih telefona: Pixel 2, Samsung s8 i Note 8 i LG v30 modelom.

Cena uredjaja je 99$. Uredjaj je moguce naruciti na vebsajtu Google prodavnice a bice dostupan za korisnike sredinom Novembra.

bottom of page